بازیابی پس از نصب ویندوز

ریکاوری بازیابی اطلاعات پس از نصب مجدد ویندوز

ریکاوری بازیابی اطلاعات پس از نصب مجدد ویندوز

ممکن است نصب مجدد ویندوز به از دست دادن دائمی اطلاعات منجر نشود. در حالت کلی ریکاوری بازیابی اطلاعات پس از نصب مجدد ویندوز  امکان پذیر است و می توان فایل های از دست داده شده را ریکاوری و بازیابی اطلاعات کرد البته به این شرظ که اطلاعات قدیمی با اطلاعات جدید دوباره نویسی نشده باشند ( Over-write ). اگر می خواهید اطلاعات از دست رفته خود را پس از نصب مجدد  ویندوز ریکاوری و بازیابی کنید حتما در خاطر داشته باشید که حتما هارد دیسک را از سیستم جدا کنید و از آن استفاده نکنید و  دیگر به هیچ عنوان بر روی آن اطلاعات ذخیره نکنید چرا که این کار های موجب آسیب بیشتر به اطلاعات آسیب دیده و از دست رفته خواهد شد و موجب ازدست دادن دائمی اطلاعات می گردد.

چرا ما به دنبالریکاوری بازیابی اطلاعات پس از نصب مجدد ویندوز   هستیم  ؟

هر کسی می تونه به دلایل زیر مجبور بشه ویندوز را مجددا” نصب بکنه:

  • خرابی در رجیستری ویندوز.
  • آپگرید یا آپدیت کردن سیستم عامل ویندوز.
  • نصب یک سیستم عامل تازه بر روی سیستم
  • قادر نبودن به حذف بدافزار ها ، ویروس و یا فایل های مخرب.
  • خرابی در سخت افزار که موجب خرابی در سیستم عامل ویندوز می شه.
  • خرابی در فایل سیستم های ویندوز و یا پاک شدن و خراب شدن بوت فایل های ویندوز.
  • و دلایل ناشناخته دیگری که موجب از کار افتادن سیستم عامل ویندوز بشه.

حالا ممکنه در حین پروسه نصب مجدد سیستم عامل ناگهان به خاطر بیاورید که اطلاعات مهمی در My Document  ، یا در دسکتاپ و یا بر روی پارتیشن داشتید. یا اینکه بعد از نصب مجدد ویندوز متوجه می شوید که اطلاعاتی رو از دست داده اید.

در نماهایزیر سعی کرده ام نمایی را برای شما ترصیم کنم تا به خوبی درک کنید که معنی دوباره نویسی چیست. در شکل زیر شما مشاهده می کنید که پس از مدتی کار کردن با یک پارتیش اطلاعات در آن بصورت فشرده و پشت سر هم قرار نمی گیرد برای مثال اگر پارتیشن شما 100 گیگاباید فضا دارد و شما حدود 50 گیگابایت اطلاعات در آن دارید ، اینطور نیست که فقط 50 گیگ اول پارتیشن پر می باشد و باقی کاملا خالی !

پراکندگی اطلاعات

پراکندگی اطلاعات

همانطور که مشاهده می کنید شاید شما 50 گیگ اطلاعات داشته باشید اما تا حدود 80 گیگ از پارتیشت شما بصورت پراکنده حاوی اطلاعات شما است. به این دلیل که اطلاعات در بلوک ها و در هر دو سمت پلاتر هارد دیسک ریخته می شوند و هم اینکه به مرور زمان بعضی از اطلاعات را پاک می کنیم و یا مکانشان را از یک پارتیشن به پارتیشنی دیگر انتقال می دهیم و … فضاهایی خالی درست می کنیم و از طرفی هارد دیسک می خواهد در سریع ترین زمان و کوتاه ترین فاصله اطلاعات شما را ذخیره نماید .دوباره نصب کردن ویندوز Windows XP به تنهایی حدودا” چیزی بیشتر از 2 گیابایت فضا را دوباره نویسی می کرد و با نصب برنامه های معمولی حتی تا حدود 20 گیگ افزایش پیدا می کند. نصب ویندوز ویستا ، 7 ، 8 وحالا 10 با نرم افزارهای امروزیمی تواند از 10 تا 50 گیگ اطلاعات شما را باز نویسی کند.همینطور استفاده از ویندوز ریکاوری لپ تاپ ها یی مانند HP, Compaq, Dell, Gateway, Sony و دیگربرند ها نیز به همین صورت باشند. حال در نظر بگیرید که ویندوز را مجددا نصب نموده اید و نمای پارتیشن ما به زیر تغییر می کند:

re-install-windows

                                    رنگ آبی: نشان دهنده اطلاعاتی است که از دسا داده ایم و قابل رویت نیستند.

                                رنگ قرمز: نشان دهنده اطلاعات ویندوز است که به تازگی نصب کرده ایم.

اگر فرض کنیم پارتیشن ما 100 گیگ بوده و ما 50 گیگ اطلاعات داشته بوده ایم ، حالا با نصب مجد ویندوز چیزی بین 2 تا 20 گیگ را به راحتی از میان برده ایم و همچنین به دلیل پراکندگیاطلاعات در زمان ذخیره شدن در هارد دیسک میبینید که نقطه های قزمز رنگ حتی تا حدود اواسط  پارتیشن نیز وجود دارند و به همین دلیل می توانند آسیب جدی به داده های از دست رفته وارد نمایند که حجی به مراتب بیشتر داشته اند.

وقتی که شما ویندوز را مجدد نصب می کنید “Documents and Settings ” سیستم عامل دوباره مقدار دهی میشه و اطلاعات داخلش را ازدست داده اید و همینطور اطلاعاتی که درون پارتیشن بوده از بین رفته فایل ها و فلدر ها پاک شده اند ، حال آنکه این اطلاعات قابل ریکاوری بازیابی اطلاعات بعد از نصب ویندوز هستند تا زمانه که مکانشان دوباره نویسی نشده باشند. پس لطفا در زمانی که متوجه شدید اطلاعاتتان را از دست داده اید کار را قطع کنید. خیلی ها را میشناسم که می گویند ما هیچ اطلاعاتی بر روی سیستم ذخیره نکردیم اما چون وقت نداشتیم خوب یک ماه طول کشید تا بیاییم و در این زمان هم از سیستم استفاده کردیم. توجه شما را به این نکته جلب می کنم که هر گاه وارد سیستم عامل می شوید خود سیستم اطلاعاتی را بارگذری می کند و بصورت موقتی روی هارد فایل هایی با اکستنشن tmp می سازد که خود این فایل ها اطلاعات شما را بازنویسی می کنند و خرابی را گسترده تر. در عکس زیر مشاهده می کنید که اگر تنظیمات رو بر روی نمایش فایل های پنهان قرار بدهید با باز کردن هر اطلاعات یک فایل tmp  در کنارش ساخته می شود که همین اطلاعات از دست رفته شما را دوباره نویسی می کند.

فایل tmp

فایل tmp

واقعیت این است که در هارد دیسک های مغناطیسی اطلاعات هیچوقت پاک نمی شوند بلکه در همان مکان ها دوباره اطلاعات جدید بازنویسی می شود و این کار به دفعات بعد از هر پاک کردن انجام میشود .

توصیه های مهم در زمان از دست دادن اطلاعات

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − 11 =

5 + 5 =